Portfolio
Nieuwbouw
Verbouw
Actueel
Zakelijk / kwaliteitszorg

kwaliteitszorg - zakelijk


BOUWEND NEDERLAND
Om onze professionaliteit en kwaliteit te ondersteunen, zijn wij lid van Bouwend Nederland; dé brancheorganisatie die voor een vitale bouwsector staat en die bouwt aan duurzame vernieuwing van de leefomgeving.

Behartiging van belangen en ontwikkeling
Bouwend Nederland heeft meer dan 5000 lidbedrijven. Zij behartigt de belangen van deze leden op Europees, nationaal, regionaal en lokaal niveau. De vereniging streeft ernaar in een vroeg stadium betrokken te zijn bij de ontwikkeling van nieuwe wet- en regelgeving.
Daarnaast ondersteunt Bouwend Nederland haar leden met verdere professionalisering van haar bedrijfsvoering. Zodat de bouwbranche zich verder kan ontwikkelen tot een moderne, innovatieve en betrokken sector die een belangrijke bijdrage levert aan economische, sociale en maatschappelijke vraagstukken.

In de praktijk
Zo krijgen wij als lid van Bouwend Nederland diverse programma’s aangeboden, dit varieert van standaard voorwaarden tot bijeenkomsten over actuele thema’s in de bouw.
Ook voert Bouwend Nederland diverse campagnes. Zoals de Dag van de Bouw (grote bouwprojecten worden dan opengesteld voor het publiek) en de Skyline is yours (om jongeren te interesseren voor een toekomst in de bouw en de mogelijkheden te laten zien).

Bouwend Nederland juicht vereenvoudiging regelgeving toe.

VCA

Om de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen, zijn wij VCA-gecertificeerd. Hetgeen inhoudt dat wij voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

De Stichting Samenwerken voor Veiligheid heeft het VCA-systeem onder haar hoede. Zij ziet toe op een juiste toepassing van het systeem en de procedures. Ook zorgt zij voor objectieve certificatie van ons als VCA-aannemer. Dit betekent dat wij jaarlijks getoetst worden en als bedrijf werkelijk worden bezocht. Procedures, bijna ongevallen etc worden dan doorgenomen. En we bezoeken dan bouwprojecten om de toegepaste veiligheid in de praktijk te toetsen.

Klik hier voor meer informatie over VCA.

 

 

FSC® KEURMERK

Ook mag BBG het FSC-keurmerk dragen.

 

promotioneel-groen-op-wit

Indien een project onder het FSC-keurmerk wordt gebouwd, dan wordt er alleen hout gebruikt dat het FSC-label draagt. Dit betekent dat de houtproducten voor dit project afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos. Hiermee wordt bijgedragen aan verantwoord bosbeheer.
Geïnteresseerd in FSC-hout voor uw project? Laat het ons weten.Meer info over FSC vindt u op www.fsc.nl.

 

ERKEND LEERBEDRIJF

Leerling timmerman
Leerlingen die graag in de bouw willen werken, kiezen veelal voor een combinatie van leren en werken. Naast hun studie op school leert men in de praktijk. Dit is voor  één of meerdere dagen, afhankelijk van hoever men is met de opleiding.
De leerling loopt op een bouw mee met een ervaren timmerman die hiervoor speciaal de opleiding leermeester heeft gedaan. Op deze manier leert men in de praktijk, bijgestaan door een ervaren vakkracht.

Erkend leerbedrijf
Voor ons als erkend leerbedrijf betekent dit dat wij jonge mensen – die de bouw hard nodig heeft – een kans geven. Bovendien kunnen wij de leerling vormen en kennis laten maken met onze organisatie. Na het afronden van de opleiding hebben wij zo de mogelijkheid om een goede timmerman in dienst te nemen die bekend is met onze organisatie en werkwijze.